Česká Lípa rozvezla roušky seniorům 65+ a chce je rozdávat i dalším občanům

08.04.2020 14:50

Zhruba třináct tisíc roušek našlo v uplynulém týdnu své místo ve schránkách obyvatel České Lípy a jejích přidružených obcí, kteří jsou starší 65+. Rozvoz zprostředkovali místní dobrovolní hasiči, seniorům vkládali do schránek balíčky se dvěma rouškami a návodem na jejich použití.

Česká Lípa rozvezla roušky seniorům 65+ a chce je rozdávat i dalším občanům
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Roušky nechalo ušít město, balíčky s rouškami připravily pracovnice městského úřadu. Jelikož má město k dispozici další roušky, chce je začít v průběhu tohoto týdne rozdávat i ostatním občanům České Lípy.

Město by mělo mít k dispozici cca 20.000 roušek od místních firem, ale i od dobrovolníků, kteří nepřestávají šít.  „Rozvoz roušek zhruba šest a půl tisícům občanům 65+ začal v pátek 27. března. Po týdnu bychom měli mít naprostou většinu seniorů zavezenou. V tomto týdnu bude ještě probíhat druhý, doplňující rozvoz, který zajistí náš odbor sociálních věcí. Někteří senioři totiž neměli označenou schránku nebo se hasičům nepodařilo dostat ke schránkám v panelových domech, kde je mají ve vchodech. Chceme, aby se roušky dostaly opravdu ke všem seniorům a aby si pro ně nemuseli nikam chodit. Mělo by se dostat opravdu na každého,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Další roušky by měly být ostatním občanům České Lípy k dispozici ve středu 8. dubna. Balíčky budou připravené v prostoru vchodu do budovy městského úřadu na nám. T.G.M.2 a to od 13:00 – 16:00, tedy v době úředních hodin. „Balíčky budou opět obsahovat dvě roušky a návod k použití. Rozdávání chceme směřovat na úřední hodiny, protože v tu dobu je na úřadě i městský strážník, který na celou akci může dohlédnout,“ upřesnila starostka Jitka Volfová.

Roušky chce město občanům rozdávat až do vyčerpání množství, které bude mít k dispozici. Kromě toho radnice objednala 5tis. kusů 0,25l lahviček, do které chce stáčet dezinfekci a tu pak také dát k dispozici občanům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…