Česká Lípa vyvěsí tibetskou vlajku

07.03.2020 8:35

Město Česká Lípa i v roce 2020 vyvěsí na radnici tibetskou vlajku a připojí se tak k mezinárodní akci "Vlajka pro Tibet". Zapojení města do celosvětové akce odsouhlasili českolipští radní na svém zasedání v úterý 3. března. V roce 2019 se město k této kampani připojilo znovu po čtyřech letech.

Česká Lípa vyvěsí tibetskou vlajku
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Tibetská vlajka zavlaje na radnici v úterý 10. března ráno. Česká Lípa tak společně s dalšími stovkami měst a obcí dá vzpomenout na povstání Tibeťanů proti čínské okupaci jejich země, od kterého letos uplyne 61 let. Při povstání zahynuly desetitisíce Tibeťanů, další statisíce zemřely v dalších letech ve vězeních, pracovních táborech nebo v důsledku hladomoru.

První čtyři česká města se ke kampani Vlajka pro Tibet připojila v roce 1996, v loňském roce se již jednalo o 817 měst, obcí, městských částí a krajů. Kromě stovek samospráv vyvěšují tibetskou vlajku i školy, další významné instituce i jednotliví občané. Dávají tak viditelně najevo svůj postoj k lidským právům, lidské důstojnosti a důležitosti humanity v dnešní technické společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

7:37 Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

Třetí ročník zábavné akce pro celou rodinu, kterou uspořádalo statutární město Ústí nad Labem, přilá…