Česká Třebová: Krematorium na začátku října otevře obřadní síň

14.09.2019 20:06

Od dubna letošního roku, kdy bylo krematorium v České Třebové dočasně uzavřeno, se toho v jeho prostorách změnilo mnoho. Jeho přechodu pod správu městské společnosti Eko Bi s.r.o. totiž muselo předcházet hned několik úprav celého areálu.

Česká Třebová: Krematorium na začátku října otevře obřadní síň
Foto: rodinnevylety.cz
Popisek: Česká Třebová

V zázemí budovy byla vybudována zcela nová místnost určená pro úpravu zesnulých, která vyhovuje všem hygienickým standardům a legislativním podmínkám. Dále proběhlo odstranění starší ze dvou kremačních pecí, instalace nového topení, oken, dveří i rekonstrukce sociálního zařízení, kancelářských prostorů a prostorů pro sjednávání pohřbů. Konečná částka, kterou město v krematoriu letos investuje by se měla pohybovat kolem 5 300 000 Kč. Otevření obřadní síně krematoria nyní nic nebrání, a proto budou moci v této místnosti od 1. října 2019 probíhat první smuteční obřady, které budou pro začátek zprostředkovávat pohřební služby z okolí.

Smuteční obřady v rejstříku nabízených služeb v dohledné době doplní i samotná možnost kremace, přičemž počet spalů bude redukován přibližně na třetinu původního stavu. Této regulace nový provozovatel docílí především změnou cenové politiky vůči klientům ze vzdálenějších regionů. To pravděpodobně ocení především obyvatelé v této lokalitě, kteří díky omezení provozu a pečlivému dodržování technologických postupů, pocítí zlepšení stavu jejich životního prostředí proti předcházejícím rokům.

Úplně by se mohlo obyvatelům okolí krematoria ulevit v příštím roce, protože město Česká Třebová si v současnosti nechává zpracovat projektovou dokumentaci na základy nové kremační pece, která bude fungovat na nejnovějších technologických principech. Dále je zadána studie řešící investice do tohoto areálu v příštím roce, která by se měla zabývat osazením obřadní síně, vhledem samotné budovy a přilehlého parku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…