Česká Třebová: Malovaný štít Chaloupky Maxe Švabinského bude restaurován

26.07.2022 6:32 | Tisková zpráva

Turisté o možnost prohlídky nepřijdou

Česká Třebová: Malovaný štít Chaloupky Maxe Švabinského bude restaurován
Foto: rodinnevylety.cz
Popisek: Česká Třebová

Od 6. července probíhají na Chaloupce Maxe Švabinského v Kozlově restaurátorské práce, které spočívají v postavení lešení u štítové stěny, dokumentace a zjištění stavu fixáže, barevné vrstvy, tmelů, dřeva, doplnění a výměny uvolněných tmelů, dotáhnutí a doplnění hřebíků, vyčištění a fixace barevné vrstvy, na celé ploše revize retuší, přeretušování vybledlých ploch (hlavně ve dvou třetinách štítu, které jsou přímo vystaveny srážkám), přelakování štítu dvěma vrstvami laku.

Během prací, které na základě smlouvy provede akademický malíř Jiří Látal, budou použity materiály stejného složení jako při minulém restaurování štítu této kulturní památky.

"Restaurátorské práce na štítu památky se návštěvníků chaloupky žádným způsobem nedotknou. Prohlídky interiéru probíhají až do konce srpna denně mimo pondělí od 9:00 do 17:00," uvedla ředitelka městského muzea Jana Voleská.

Celková cena investice je dle smlouvy o dílo 207 000 Kč. Akce probíhá s finančním příspěvkem Pardubického kraje, který činní 100 000 Kč. Nejzazší termín ukončení restaurátorských prací je 31. září letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…