Česká Třebová: Rozhledna na Kozlovském kopci stojí už dvacet let

25.07.2021 6:32

Rozhledna na Kozlovském kopci vznikla jako součást základnové stanice mobilních telefonů sítě Pegas v roce 2001, kolaudační rozhodnutí nabylo právní moci 19. 5. 2001.

Česká Třebová: Rozhledna na Kozlovském kopci stojí už dvacet let
Foto: rodinnevylety.cz
Popisek: Česká Třebová

Investorem stavby byla společnost RadioMobil, a. s. Základnová stanice obsahuje mimo jiné ocelovou věž EXRL 51,5/4/0 o výšce 55,2 metru se schodištěm a vyhlídkovou plošinou ve výšce 32,8 metru. Na vyhlídkovou plošinu vede 174 schodů.

Následně, avšak na základě předchozích dohod, odkoupilo město Česká Třebová ideální podíl stavby ve výši 1/3 za 2 500 000 korun. Smlouva byla uzavřena 14. 11. 2002.

Provozování rozhledny (vyhlídkové plošiny) bylo městem svěřeno klubu Českých turistů, odboru Česká Třebová. Klub zajišťuje provoz od dubna do října, v dubnu, květnu, červnu, září a říjnu o víkendech a svátcích, v červenci a srpnu pak každodenně, vždy od 10 do 18 hodin. Za příznivého počasí lze z rozhledny dohlédnout do Krkonoš a Jeseníků.

Na rozhledně je možno kromě vstupenky zakoupit tři druhy turistických vizitek, turistickou známku a několik různých pohlednic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…