Česká Třebová: V městské knihovně našlo domov několik ozobotů

21.02.2020 11:11

V pondělí 17. února jsme v knihovně poprvé veřejně představili naše nové přírůstky – ozoboty. Ozobot je malý interaktivní robot, kterého zvládne naprogramovat každý. Mini robot vás bude poslouchat na slovo, i když jste úplný začátečník.

Česká Třebová: V městské knihovně našlo domov několik ozobotů
Foto: rodinnevylety.cz
Popisek: Česká Třebová

Děti na oddělení Teenspace mohly využít dřevěné puzzle s předtištěnou trasou nebo se chopit fixů a papíru a nakreslit si vlastní vodící čáry s příkazy - ozokódy. Ozobot se pohybuje po obyčejné černé čáře a pouze pomocí různých variací červené, zelené a modré barvy se na chvíli zastaví, roztočí nebo na křižovatce zatočí doprava. Je to zábavný a jednoduchý způsob, jak si osvojit základy programování. Spolu s knihami a nově i ozoboty podporujeme schopnost vyprávění příběhů u dětí, rozvíjení kreativity, učení se cizím jazykům a logickému uvažování. Znovu se s ozoboty uvidíme v pondělí 24. února odpoledne na oddělení Teenspace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…