České Budějovice: Bezpečnostní prvky v dopravě pomáhají zklidnit provoz ve městě

30.12.2020 18:02

V Českých Budějovicích má aktuálně speciální přisvětlení kolem stovky přechodů pro chodce, výstražné blikače jsou u 24 přechodů a světla ve vozovce jsou na pěti místech, konkrétně v ulicích Boženy Němcové x E. Pittera, u školy v Nových Hodějovicích, na Plavské - V. Nováka, Ledenické – E. Beneše a Ledenické - Želivského.

České Budějovice: Bezpečnostní prvky v dopravě pomáhají zklidnit provoz ve městě
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

 „Jednotlivé druhy zvýraznění, například speciální nasvětlení přechodu, výstražné blikače a světla ve vozovce reagující na pohyb chodců se používají ke zvýraznění nebezpečných přechodů. Přechod pro chodce by měl být pouze na osvětlených úsecích komunikací a hodně frekventované přechody je možné nasvětlit speciálně,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec s tím, že rozhodující slovo má vždy Dopravní inspektorát Policie ČR a odbor dopravy a silničního hospodářství magistrátu.

„Možná se laické veřejnosti může zdát nepochopitelné, že na pozemních komunikacích stále vznikají nové zpomalovací prvky, jako například dopravní ostrůvky. Je ale nutné zdůraznit, že se jedná o zpomalovací prvky v dopravě nezbytné ke zklidnění provozu a celkově ke zvýšení bezpečnosti především účastníků silničního provozu. Zmíněné dopravní ostrůvky nejsou pouhou architektonickou záležitostí, ale jedná se o prvky vycházející ze závazných českých technických norem a při rekonstrukcích pozemních komunikací jsou v současné době běžným standardem,“ dodává náměstek primátora Viktor Lavička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.