České Budějovice: Brouzdaliště u Malého jezu čeká oprava

22.03.2019 12:09

Vodní dílo s názvem Brouzdaliště u Malého jezu vzniklo v roce 1930, kdy se dohodla tehdejší městská rada na vybudování nového koupaliště.

České Budějovice: Brouzdaliště u Malého jezu čeká oprava
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

O údržbu areálu u Malého jezu pečoval v letech 1935 až 1950 spolek Dětské a lidové koupaliště na Malši. Během 2. poloviny 20. století došlo na místě ke stavebním úpravám a od roku 2019 jej provozuje na základě koncesní smlouvy společnost ČEVAK a.s. Tato společnost upozornila na špatný stav, který neumožňuje řádné a bezpečné provozování a doporučila vlastníkovi, což je město, aby zahájil opravu.

„Chceme, aby brouzdaliště bylo funkční už letos, takže opravu za bezmála jeden milion korun zahájíme pravděpodobně už na jaře,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec s tím, že ambicí města je v příštím roce také kompletní obnova přívodního potrubí a jímacího objektu u Mlýnské stoky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

19:06 Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

Výsledkem česko-bavorsko-saského summitu o přeshraniční dopravě, který se za účasti českého ministra…