České Budějovice: Brouzdaliště už brzy naplní voda

23.04.2020 9:14

Brouzdaliště u Malého jezu z roku 1930 začalo město renovovat loni. Jeho oprava stála skoro jeden milion korun a trvala dva měsíce. Letos práce pokračují.

České Budějovice: Brouzdaliště už brzy naplní voda
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Původně tam tekla voda ze starého nátoku, který je už zastaralý a téměř nefunkční, proto je potřeba přítok vody z Mlýnské stoky kompletně obnovit. Zadali jsme zpracování projektové dokumentace a letos začali s realizací. Nové potrubí nátoku teď vede jinou trasou, než byla ta původní. Počítáme s obnovou vzdouvacího prahu i jímacího objektu ve stoce. Aktuálně výkopové práce pokračují směrem k lávce přes Mlýnskou stoku,“ popisuje náměstek primátora Ivo Moravec s tím, že dílo za 2,5 milionu korun bude dokončeno v druhé polovině června.

„Brouzdaliště a vůbec celé okolí Maláku je vyhledávaných místem. Lidé tady rádi v klidu relaxují a v létě jim osvěžení možná přijde vhod,“ dodává náměstek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…