České Budějovice: Jihočeskou památkou roku 2019 se stala Solnice

13.02.2020 8:36

Členové jihočeské sekce Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska na svém dnešním jednání rozhodovali o vítězích krajského kola Památka roku 2019.

České Budějovice: Jihočeskou památkou roku 2019 se stala Solnice
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Ve velké kategorii „bojoval“ zámeček Poříčí v Boršově nad Vltavou, fara v Čakově, českobudějovická Solnice a hřbitovní kaple v Protivíně. K kategorii malých staveb se o prvenství ucházela stará radnice v Dačicích a Buškův hamr v Trhových Svinech.

„Moc nás těší, že členové přidělili prvenství budějovické Solnici. Vlastník objektu si takové ocenění rozhodně zaslouží, Solnici citlivě zrekonstruoval a otevřel veřejnosti za své vlastní peníze, z dotačních zdrojů nečerpal žádné prostředky,“ uvedl krátce po vyhodnocení náměstek primátora Tomáš Bouzek, který je zároveň místopředsedou Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska. V malé kategorii vyhrála stará radnice v Dačicích.

Solnice úspěšně bodovala už několikrát - primátor Jiří Svoboda předal Cenu města za rok 2018 panu Václavu Študlarovi za projekt revitalizace objektu Solnice na Piaristickém náměstí už 16. září 2019 a hned poté získala Cenu Svazu podnikatelů ve stavebnictví ČR .

Dnešní výherci postupují do finálního kola, které se koná 26. března 2020 v Jihlavě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…