České Budějovice: Kulturní dům Slavie je blíž své rekonstrukci

16.07.2020 14:51

Rada schválila vítězný návrh francouzského studia Chaix & Morel et Associés z šesti návrhů účastníků soutěžního dialogu Architektonické a projekční řešení kulturního domu Slavie. Do prvního kola se přihlásilo celkem 37 ateliérů z ČR i ze zahraničí, z nichž 33 splnilo veškeré podmínky.

České Budějovice: Kulturní dům Slavie je blíž své rekonstrukci
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Nová podoba počítá s dostavbou budovy směrem k Jihočeskému muzeu, čímž vznikne více prostoru pro nový hlavní sál s kapacitou až 600 míst pro rockový koncert nebo 350 sedících diváků, jevištěm pro 60 účinkujících. Sál bude otočen o 90 stupňů oproti současnému stavu. Moderní přístavbou dojde k propojení budovy s okolím směrem do města i k řece Malši a s letní scénou, a tak k celkovému oživení nábřeží řeky.

České Budějovice

Vizualizace nové podoby KD Slavie

Kulturní dům nabídne celkem dva sály, restauraci a kavárnu. Kompletní návrhy budou představeny v září formou výstavy ve Slavii. Stavební práce by mohly začít v druhé polovině roku 2022 a vyjdou na 508 milionů korun včetně DPH. Radnice by mohla na samotnou stavbu získat z Evropské unie až 55 procent uznatelných nákladů. Pro správu a dramaturgii Slavie by měla vzniknout samostatná organizace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…