České Budějovice: Lišovský rybník čeká obnova

11.03.2020 19:53

Nedaleko sídliště Máj a v sousedství Zavadilky se nachází Lišovský rybník, jehož stav není vyhovující, proto se bude obnovovat.

České Budějovice: Lišovský rybník čeká obnova
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Na pozemcích v majetku města vedených jako vodní a ostatní plochy budou provedeny udržovací práce na vodní nádrži , což představuje obnovu její funkce, zesílení hráze, opravu naháněcích a odtokových stok včetně úprav pláně nádrže. Dojde také na kácení dřevin a k břehovým úpravám včetně vybudování nového ostrova, který by měl v budoucnu zabránit případnému rozplavení. Hráz nad úrovní běžné hladiny bude oseta travním semenem,“ popisuje náměstek primátora Ivo Moravec s tím, že předpokládaný rozsah plochy odstraňované zeleně je 1200 m2.

„Mimo plochu navrhovaných úprav budou na místě ponechány zdravé stromy - dub letní, bříza bělokorá, vrba křehká, borovice lesní a topol osika. Prořezávka porostů bude provedena ve vyznačených plochách, někde půjde jen o prosvětlení stávajících porostů probírkou. Kácení proběhne selektivně na porostech, které v současnosti mají obvod ve výčetní výšce menší  než 80 cm,“ dodává náměstek primátora Ivo Moravec. Obnova rybníka a jeho okolí bude stát 1,9 milionu korun. Práce začnou v druhé polovině března a skončí v červnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…