České Budějovice: Lišovský rybník čeká obnova

11.03.2020 19:53

Nedaleko sídliště Máj a v sousedství Zavadilky se nachází Lišovský rybník, jehož stav není vyhovující, proto se bude obnovovat.

České Budějovice: Lišovský rybník čeká obnova
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Na pozemcích v majetku města vedených jako vodní a ostatní plochy budou provedeny udržovací práce na vodní nádrži , což představuje obnovu její funkce, zesílení hráze, opravu naháněcích a odtokových stok včetně úprav pláně nádrže. Dojde také na kácení dřevin a k břehovým úpravám včetně vybudování nového ostrova, který by měl v budoucnu zabránit případnému rozplavení. Hráz nad úrovní běžné hladiny bude oseta travním semenem,“ popisuje náměstek primátora Ivo Moravec s tím, že předpokládaný rozsah plochy odstraňované zeleně je 1200 m2.

„Mimo plochu navrhovaných úprav budou na místě ponechány zdravé stromy - dub letní, bříza bělokorá, vrba křehká, borovice lesní a topol osika. Prořezávka porostů bude provedena ve vyznačených plochách, někde půjde jen o prosvětlení stávajících porostů probírkou. Kácení proběhne selektivně na porostech, které v současnosti mají obvod ve výčetní výšce menší  než 80 cm,“ dodává náměstek primátora Ivo Moravec. Obnova rybníka a jeho okolí bude stát 1,9 milionu korun. Práce začnou v druhé polovině března a skončí v červnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

10:28 Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

Skluzavka a balanční lávka. To jsou dva nové herní prvky, které zpestří dětem procházku po Špitálské…