České Budějovice: Město i kraj chtějí zachovat tradici Hudebních slavností Emy Destinnové

18.09.2019 10:51

Letošní 30. ročník Hudebních slavností Emy Destinnové, vedle uměleckého programu, otevřel i debatu o budoucnosti ročníků příštích. Pro zachování tradice a dobré značky festivalu je Jihočeská filharmonie, kraj i město.

České Budějovice: Město i kraj chtějí zachovat tradici Hudebních slavností Emy Destinnové
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Setkali jsme se s panem Antonínem Kazilem na konci srpna letošního roku a společně jsme si potvrdili, že chceme, aby festivalová tradice spojená se jménem mimořádné operní hvězdy – Emy Destinnové – pokračovala i v dalších letech,“ uvedl náměstek primátora Juraj Thoma. Dodal, že podobně o festivalu uvažuje i kraj.

Hlavní slovo v pokračování tradice je ale na panu Kazilovi, organizátorovi a šéfovi hudebních slavností. „Naše zatím poslední setkání na toto téma ve mně vzbudilo pozitivní očekávání a s panem Kazilem jsme se dohodli na oslovení kraje ke společnému jednání. S kolegou Pavlem Hrochem, náměstkem hejtmanky pro oblast kultury, nyní ladíme termíny, protože se chceme sejít ještě v září,“ přiblížil náměstek Juraj Thoma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

16:31 Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá poprvé do Jihlavy. Jednodenní akce se uskuteční 20. …