České Budějovice: Město podpoří dobrovolné hasiče i bývalé rehabilitované vojáky

02.04.2021 13:53

Rada města schválila na svém jednání 29. března neinvestiční dotace na celoroční činnost na rok 2021 pro dobrovolné hasiče a Jihočeské Vojenské sdružení rehabilitovaných.

České Budějovice: Město podpoří dobrovolné hasiče i bývalé rehabilitované vojáky
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Podporujeme je pravidelně už mnoho let. Celkem 130 tisíc korun letos dostane šest Sborů dobrovolných hasičů, a to České Budějovice, Nové Hodějovice, Mladé, Nové Vráto, Haklovy Dvory a Kaliště. Peníze tak pomohou například k nákupu vybavení pro mladé hasiče, družstva mužů a žen, povodňovou službu i na údržbu cvičiště,“ uvedl primátor Jiří Svoboda.

Částku 10 tisíc korun na svoji činnost dostane neziskové společenské sdružení. „Členy Jihočeského Vojenského sdružení jsou vojáci z povolání, pracovníci vojenské správy a další občané České republiky, kteří byli v letech 1948 až 1989 z politických důvodů perzekuováni a poté rehabilitováni a vyvíjejí úsilí k tomu, aby dějiny národního odboje za svobodu a demokracii byly objektivně zpracovány i vykládány,“ dodává primátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…