České Budějovice: Město rozkvétá barvami květin

10.06.2021 16:01

Devět tisíc nových rostlin zdobí čtyři kruhové objezdy na zanádražní komunikaci. Veškeré práce, včetně dvouleté rozvojové péče, budou stát více než jeden milion korun.

České Budějovice: Město rozkvétá barvami květin
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Kruhové objezdy byly při dokončování stavby zanádražní komunikace původně osazeny keři, o které se prakticky nikdo moc nestaral a stav vegetace se zhoršoval.

Anketa

Je správné, že Facebook smazal stránku poslance Lubomíra Volného?

11%
84%
hlasovalo: 16174 lidí

V roce 2020 byly bezplatně propůjčeny od Jihočeského kraje do správy města. Přerostlé a proschlé keře byly odstraněny a letos na jaře došlo na výsadbu trvalek,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec.

„Na podzim bude ještě dosázeno dalších 5200 krokusů a tulipánů, které tak středové ostrůvky ozdobí na jaře svými žlutými, oranžovými a červenými květy, tedy barvami našeho města,“ uvedl Jan Borovka z odboru správy veřejných statků.  „Pracovníci specializované firmy se budou kromě výsadby starat o rostliny i nadále a dohlížet také na čistotu v okolí,“ dodal Jan Borovka.

Nové záhony byly dokončeny také na Senovážném a Mariánském náměstí. Letos poprvé město zajistilo květinovou výzdobu do truhlíků na mostech v centru, například na Zlatém mostě u Jihočeského divadla nebo přes Mlýnskou stoku.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.