České Budějovice: Most překlene Vltavu u Meteoru

31.07.2017 10:00

Stavba nového mostu pro pěší a cyklisty u sportovního areálu TJ Meteor v Rožnově začne pravděpodobně už v srpnu.

České Budějovice: Most překlene Vltavu u Meteoru
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Nosnou konstrukci tvoří ocelový oblouk s dolní mostovkou, délka přemostění je 39 metrů. Založení bude provedeno pomocí mikropilot, navazující spodní stavba bude železobetonová, stejně tak opěrné stěny, mostní křídla a úhlové zdi. Úhlové zdi budou sloužit jako základ pro přístupové rampy, kterými se překonávají výškové rozdíly mezi novým mostem a stávajících úrovní terénu na obou březích. V rámci levé rampy bude vložen další ocelový mostní objekt o délce 17 metrů. Zemní tělesa v okolí opěr a ramp budou zpevněna kamennou rovnaninou. Vrchní vrstva lávky bude provedena z přímopochozí izolace, na povrchy nájezdových ramp bude použita betonová dlažba a živice. Podél bude umístěno ochranné zábradlí, odvodnění lávky zajistí drenážní geotextilie a bodové odvodňovače. V rámci stavby bude rovněž provedeno vodorovné a svislé dopravní značení,“ uvedl podrobněji k technickým parametrům náměstek primátora Petr Holický.

Stavbu bude provádět METROSTAV a.s. a vyjde na 19,5 milionů korun. Realizace je 240 dnů, takže hotovo by mělo být na jaře 2018.

„Stavba je zásadní pro pokračování cyklostezky směrem na jih. Do centra Českých Budějovic se tak na kole dostanou i lidé z Boršova nad Vltavou, Homolí a Plané,“ dodal náměstek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…