České Budějovice: Nemocnici město pomáhá péčí o děti zaměstnanců

05.01.2021 12:59

Počátkem listopadu 2020 byla městem zřizovaná ZŠ Grünwaldova zařazena mezi tzv. krizové školy. Tedy takové, které v době vyhlášeného nouzového stavu poskytují péči o děti zaměstnanců, jež nemohou za krizové situace vykonávat úlohu rodiče nebo zákonného zástupce.

České Budějovice: Nemocnici město pomáhá péčí o děti zaměstnanců
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Naší snahou bylo v této nelehké době co nejvíce ulevit zdravotníkům a postarat se primárně o jejich děti. Proto byla vybrána základní škola Grünwaldova, která je v blízkosti nemocnice. Zajištěním péče však v žádném případě nenahrazujeme vzdělávání. Přítomným personálem jsou pracovníci družiny a vychovatelé, kteří vytvářejí podmínky pro distanční výuku umístěných žáků,“ uvedl primátor Jiří Svoboda.

Výběr školy a pomoc města písemně ocenil primář infekčního oddělení českobudějovické nemocnice Aleš Chrdle. Vyjádřil poděkování za zapojení ZŠ Grünwaldova do systému krizových škol a zdůraznil, že zajištěná péče školy přispěla k záchraně hladkého chodu nejen jeho oddělení, ale i oddělení z celé nemocnice.

„Pro děti rodičů z dalších oblastí krizového řízení, jako jsou například zaměstnanci bezpečnostních sborů, policie, Úřadu práce, příslušníci ozbrojených sil, hasiči, sociální pracovníci je k dispozici ve stejném režimu péče i Základní škola Máj I,“ doplnil Viktor Vojtko, náměstek primátora. V případě naplnění kapacit této školy je další krizovou školou určena ZŠ Pohůrecká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…