České Budějovice: Nezaměstnaní pomohou s úklidem města

13.02.2011 12:24

Lidé pobírající dávky v hmotné nouzi budou pracovat pro město. Věnovat by se měli například likvidaci černých skládek a úklidu.

České Budějovice: Nezaměstnaní pomohou s úklidem města

V Budějovicích je takových lidí zhruba šest set. Pracovnice odboru sociálních věcí prostřednictvím ankety oslovily 297 osob, které mohou veřejně prospěšné práce vykonávat.

"Příjemným překvapením je, že 189 z nich projevilo o práci zájem. Zkusíme, jestli to bude fungovat," říká primátor Juraj Thoma.

"Takzvaný institut veřejné služby začal fungovat v roce 2009. Týká se dlouhodobě nezaměstnaných pobírajících příspěvek na živobytí déle než půl roku. Aby se u jednotlivce částka 3 126 korun nesnížila na úroveň existenčního minima, musí odpracovat 20 hodin měsíčně. Jinak může počítat jen s dávkou ve výši pouhých 2 020 korun. Naopak, pokud k odpracované době ještě deset hodin přidá, získá 3 679 korun," vypočítává možný výdělek pověřený tajemník Václav Suchopár.

Další potenciální pomocníci se rekrutují z osob odsouzených k obecně prospěšným pracem. Město v tomto smyslu uzavřelo smlouvu s Probační a mediační službou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: c-budejovice.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…