České Budějovice: Park umožní přístup k vodě

14.08.2022 16:34 | Tisková zpráva

Staveniště v parku Dukelská bylo předáno 6. června 2022 a neprodleně byly zahájeny stavební práce. A co už se stačilo udělat?

České Budějovice: Park umožní přístup k vodě
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Českých Budějovicích

„Postupně se odstraňuje mobiliář, zábradlí a ostatní vybavení v prostoru stavby. Téměř dokončeny jsou zemní práce na odtěžení stávajícího břehu, odstraněno je jeho kamenné opevnění i původní chodník. Dokončena je přípojka vodovodu a kanalizace pro komerční místo a pro pítko. Až stavební práce skončí, začnou se sázet stromy a keře,“ uvedl k aktuálnímu stavu náměstek primátora Ivo Moravec. Vybudování náplavky v úrovni hladiny řeky Malše nabídne chodcům kratší a pohodlnější trasu podél řeky. Povrch náplavky je navržen z recyklovaného rigolového kamene z původního zpevnění říčního břehu. Náplavka je ve dvou úrovních a po celé délce umožní posezení na prefabrikované lavici lemující nábřeží. Dojde tím ke zpřístupnění řeky v úseku mezi mosty Kosmonautů a Krumlovský, což prostor zatraktivní. Společná stezka pro cyklisty a chodce bude napojena v severní a jižní části parku na stezku stávající, ve střední části dojde k napojení na stávající cyklostezku v ulici Alešova. Součástí parku bude také dětské hřiště s prolézačkami a tobogánem. „Zatím vše běží podle harmonogramu, takže předpokládaný termín otevření začátkem února 2023 by měl být dodržen,“ dodává náměstek Ivo Moravec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…