České Budějovice: Parkovací dům brzy zahájí zkušební provoz

25.01.2015 13:39

Kontrolní prohlídka parkovacího domu v ulici F. A. Gerstnera před zahájením zkušebního provozu je naplánována na 29. ledna 2015.

České Budějovice: Parkovací dům brzy zahájí zkušební provoz
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Po jeho vybudování se volalo mnoho let. Pozemek za posledních dvacet let třikrát měnil vlastníka a nekonečné dohady ukončila až židovská obec, když přistoupila na realizaci šestipatrového domu s více než třemi stovkami parkovacích míst. Jak známo, právě na tomto místě stála synagoga, kterou v roce 1942 srovnaly se zemí německé jednotky,“ připomíná smutný mezník historie náměstek primátora Tomáš Bouzek.

Nově otevřený dům nabídne 316 parkovacích stání, z toho jich bude 150 určeno pro veřejnost. „Každé navýšení parkovacích kapacit v těsné blízkosti centra velmi pravděpodobně přinese dopravní odlehčení historickému jádru a zlepší dostupnost provozoven i úřadů,“ doplňuje předsedkyně finančního výboru zastupitelstva města Petra Šebestíková. „Parkovat se tady bude podle platných tarifů, tedy za stejných podmínek jako například na Senovážném náměstí či u Jihočeského divadla. Půjde o tarif B, kdy za každou započatou hodinu řidiči zaplatí 10 korun,“ dodává Tomáš Bouzek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: c-budejovice.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…