České Budějovice: Podpora rodin s dětmi a poživatelů důchodů

20.11.2022 16:34 | Tisková zpráva

Ze svého rozpočtu vyplatí město České Budějovice příspěvek těm občanům, kteří se nachází v tíživé situaci z důvodu razantně se zvyšujících nákladů rodinných rozpočtů na zajištění základních potřeb.

České Budějovice: Podpora rodin s dětmi a poživatelů důchodů
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Českých Budějovicích

Týká se rodin s dětmi do 3 let a dětmi do 8 let, na které rodiče zároveň pobírají příspěvek na péči. Dále poživatelů starobního vdovského/vdoveckého, sirotčího nebo invalidního důchodu. V obou případech se musí jednat o občany města České Budějovice s trvalým pobytem na jeho území ke dni 1.8.2022. Přesné podmínky a povinné doklady pro přiznání podpory jsou uvedeny v Pravidlech pro vyplácení příspěvku. Příjem žádostí probíhá od 15.9. do 30.12.2022 v úředních hodinách PO a ST: 8:00 – 17:00 hod., PÁ 8:00 – 11:30 hod. na přepážkách v přízemí budovy Magistrátu města České Budějovice, nám. Přemysla Otakara II. 1/1. Hodnocení žádostí a vyplácení příspěvků oprávněným žadatelům bude probíhat průběžně až do 31. ledna 2023.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…