České Budějovice: Rodiče novorozenců podporuje kraj, od Nového roku se připojí i město

23.12.2022 13:53 | Tisková zpráva

Českobudějovičtí zastupitelé schválili zapojení statutárního města do dotačního programu Jihočeského kraje na podporu narozených dětí.

České Budějovice: Rodiče novorozenců podporuje kraj, od Nového roku se připojí i město
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Rodiče miminek narozených od 1. ledna 2023 do 31. prosince 2024 s trvalým pobytem na území našeho města dostanou finanční příspěvek 2 tisíce korun na jedno dítě od nás a stejnou částku z kraje. Ročně se v Budějovicích narodí kolem 1000 miminek, program je zatím na dva roky, takže se příspěvek bude týkat asi 2000 novorozeňat, což představuje částku 4 miliony korun. Všechno se ale samozřejmě nedá jen přepočítávat na peníze. Prioritní je pomoc rodinám s malými dětmi,“ uvedla primátorka Dagmar Škodová Parmová s tím, že kraj příspěvek na podporu narozených dětí poskytuje už od začátku roku 2022.

„Rádi jsme se připojili, protože výdaje mladých rodin jsou vysoké a my jim chceme alespoň takto trochu situaci ulehčit. Podmínkou pro získání peněz je účast alespoň jednoho z rodičů na oficiálním vítání občánků na radnici,“ dodává primátorka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…