České Budějovice: Slavné vily a jejich lidé

12.09.2018 6:32

Odbor památkové péče Magistrátu města České Budějovice ve spolupráci s Národním památkovým ústavem v Českých Budějovicích vyhlašuje pro podzimní sezónu roku 2018 soutěž pro děti a mládež do 16 let – jednotlivce i kolektivy (např. třída či zájmový kroužek).

České Budějovice: Slavné vily a jejich lidé
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Vědomostní soutěž tematicky navazuje na předchozí soutěže z posledních dvou let v souvislosti se stavbami v Českých Budějovicích, které jsou spojeny se slavnými osobnostmi. Soutěžící budou mít letos možnost poznat českobudějovické slavné vily a podrobněji se s nimi seznámit.

Soutěž probíhá od 15. 9. 2018 do 31. 12. 2018

Pracovní listy najdete v Turistickém informačním centru českobudějovické radnice nebo na webových stránkách odboru památkové péče Magistrátu města České Budějovice (ZDE) a Národního památkového ústavu v Českých Budějovicích (ZDE).

Užitečné informace najdete také u pracovníků Národního památkového ústavu v Českých Budějovicích. Po předchozí dohodě zde můžete čerpat vědomosti z bohatých fondů knihovny (tel.: 387312140 kl. 186).

Výherci soutěže budou vyhlášeni 31. ledna 2019. Hlavní cenou pro jednotlivce je rodinná vstupenka na památkové objekty ve správě Národního památkového ústavu, pro vítězný kolektiv skupinová vstupenka do jednoho vybraného památkového objektu ve správě Národního památkového ústavu v Českých Budějovicích. Připraveny jsou i zajímavé věcné ceny.

Soutěžní podmínky ZDE

Pracovní listy ZDE

Soutěž pro Vás připravily
Ing. Jana Taubrová, Jana Kadlecová, odbor památkové péče Magistrátu města České Budějovice
Mgr. Eva Erbanová, Bc. Eva Neprašová, Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Českých Budějovicích
Ilustrace Ing. arch. Zdeňka Kočková, Mgr. Eva Hnudová

Poděkování paní Mgr. Evě Erbanové, Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Českých Budějovicích a panu Mgr. Milanovi Šilhanovi, Krajský úřad – Jihočeský kraj, odbor kultury a památkové péče za možnost čerpání z jejich publikační činnosti a za poskytnutí materiálů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…