České Budějovice: Svatbu můžete mít i v nouzovém stavu

18.04.2020 6:32

V rámci vládou schváleného Harmonogramu uvolňování opatření jsou také od 20. dubna povoleny svatební obřady s účastí maximálně 10 osob včetně novomanželů.

České Budějovice: Svatbu můžete mít i v nouzovém stavu
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„V době vyhlášeného nouzového stavu žádná svatba být nemohla. Někteří snoubenci si už domluvený obřad přeobjednali, jiní jej zrušili nebo odložili na pozdější dobu a těm, kteří se sami neozvali, telefonovaly pracovnice matriky. V současnosti máme na českobudějovické radnici nahlášeny čtyři svatby, které připadají na závěr dubna. V květnu jich je zatím domluveno dvanáct. Pro svatebčany samozřejmě platí omezující nařízení, která se týkají maximálního počtu deseti osob na svatbě a dodržování specifických hygienických opatření,“ říká primátor Jiří Svoboda.

Všichni svatebčané musejí udržovat vzájemné odstupy 2 metry s výjimkou osob sdílejících společnou domácnost a novomanželů, dodržovat základní preventivní pravidla, jako jsou hygiena rukou a povinná ochrana horních cest dýchacích (s výjimkou snoubenců/novomanželů). Obřad se musí uskutečnit bez osobních gratulací s výjimkou nerizikových osob sdílejících společnou domácnost. Po skončení obřadu musí být provedena pravidelná dezinfekce všech použitých pomůcek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.