České Budějovice: Úředníci se budou testovat dvakrát týdně

16.01.2022 8:35 | Tisková zpráva

Od pondělí 17. ledna 2022 se budou zaměstnanci magistrátu testovat dvakrát týdně. „Tuto povinnost nařizuje Ministerstvo zdravotnictví České republiky jako mimořádné opatření k ochraně obyvatelstva před dalším rozšířením onemocnění covid -19 všem zaměstnavatelům.

České Budějovice: Úředníci se budou testovat dvakrát týdně
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Českých Budějovicích

My jsme k opětovnému testování jednou týdně přistoupili už 15. listopadu 2021. Týká se 500 lidí na magistrátu a více než 100 u městské policie. Antigenní testy nakupujeme i pro městskou policii,“ uvedl primátor Jiří Svoboda a znovu zopakoval, že město pokračuje v plošné dezinfekci veřejně přístupných prostor ve všech budovách, což je radnice na náměstí Přemysla Otakara II., Jeronýmova 1 a Kněžská 19.

„Dezinfikují se výtahy, podlahy, stěny, dveře, madla schodišť, kliky u dveří i okénka na přepážkových pultech, tedy místa, kterých se dotýká hodně lidí. Pokud to není nezbytně nutné, opakovaně doporučuji využívat prostředků dálkového přístupu, jako jsou datová schránka, e-mail nebo telefonické projednání,“ dodává primátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…