České Budějovice: Úředníci se budou testovat dvakrát týdně

16.01.2022 8:35 | Tisková zpráva

Od pondělí 17. ledna 2022 se budou zaměstnanci magistrátu testovat dvakrát týdně. „Tuto povinnost nařizuje Ministerstvo zdravotnictví České republiky jako mimořádné opatření k ochraně obyvatelstva před dalším rozšířením onemocnění covid -19 všem zaměstnavatelům.

České Budějovice: Úředníci se budou testovat dvakrát týdně
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Českých Budějovicích

My jsme k opětovnému testování jednou týdně přistoupili už 15. listopadu 2021. Týká se 500 lidí na magistrátu a více než 100 u městské policie. Antigenní testy nakupujeme i pro městskou policii,“ uvedl primátor Jiří Svoboda a znovu zopakoval, že město pokračuje v plošné dezinfekci veřejně přístupných prostor ve všech budovách, což je radnice na náměstí Přemysla Otakara II., Jeronýmova 1 a Kněžská 19.

„Dezinfikují se výtahy, podlahy, stěny, dveře, madla schodišť, kliky u dveří i okénka na přepážkových pultech, tedy místa, kterých se dotýká hodně lidí. Pokud to není nezbytně nutné, opakovaně doporučuji využívat prostředků dálkového přístupu, jako jsou datová schránka, e-mail nebo telefonické projednání,“ dodává primátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…