České Budějovice: V Kališti – Třebotovicích sázejí na stromy

12.12.2019 10:13

Ke 30. výročí sametové revoluce se v místní části Třebotovice – Kaliště výrazně zvýšil počet rostoucích stromů. To jednatelky stejnojmenného Spolku obyvatel Hana Štarková a Jitka Procházková se chopily iniciativy a společně se svými spoluobčany vysadily třicet stromků břízy bělokoré.

České Budějovice: V Kališti – Třebotovicích sázejí na stromy
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Původně jsme chtěly sázet druhově pestřejší alej, včetně ovocných stromků, nakonec jsme z finančních důvodů zakoupily třicet hrnkovaných bříz,“ uvedla paní Procházková. Na dlouhou dobu se takto obyvatelé místní části postarali o připomínku listopadových událostí roku 1989. „Je to velmi milý, nápaditý a chvályhodný počin, jehož dalším efektem je i nesporný přínos životnímu prostředí v dané lokalitě,“ zhodnotil občanskou aktivitu náměstek primátora Ivo Moravec. Vedle ekologické, rekreační, hygienické a estetické funkce městské zeleně se zde souběžně projevil i sociální aspekt. „Do výsadby se totiž finančně či přímo zapojilo množství jednotlivců i celých rodin. Je proto jisté, že si budou stromů patřičně vážit, chránit je a v budoucnu i vzpomínat na to, jak tenkrát byli u toho,“ zauvažoval Ivo Moravec. Nechť stromy zdárně prospívají a jsou po všech stránkách přínosem svému okolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…