České Budějovice: V jihočeské metropoli bude prodejna investičního zlata

13.08.2019 9:15

Trvale rostoucí zájem o investiční zlato ze strany jednotlivců i českých rodin vede k otevření další kamenné prodejny v České republice. Počátkem října bude slavnostně otevřena prodejna na rohu ulic Hroznová a U Černé věže v Českých Budějovicích. Jihočeši si tak budou moci nechat poradit ještě předtím, než se k investici do zlata odhodlají.

České Budějovice: V jihočeské metropoli bude prodejna investičního zlata
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

České Budějovice jsou po Praze, Brně a Ostravě dalším českým městem, kde je v provozu prodejna s investičním zlatem. „Zlato slouží jako prostředek uchování hodnoty peněz do budoucna. Investice do drahých kovů jsou tím typem investice, který plní roli pojistky proti finančním krizím, inflaci nebo třeba měnovým reformám. Zlato jako jednoznačně dlouhodobý investiční nástroj může velice dobře posloužit jako určitý mezigenerační investiční nástroj v rámci jedné rodiny,“ uvedl majitel společnosti ATT Investment Miroslav Zadák.

V současnosti zažívá zlato nejvyšší hodnotu za posledních šest let. Unce zlata stojí 1495 dolarů. Odborníci navíc předpovídají jeho další růst. „Největší výhodou této investice je fakt, že jde o stálou komoditu bez větších výkyvů. Cena zlata lineárně a stabilně roste. Zlato chrání majetek, jinými slovy uchovává jeho hodnotu i navzdory inflaci. O co větší je inflace a klesá hodnota peněz, o to více stoupá hodnota zlata. Dále zlato nemá DPH, takže se jeho cena neprodraží. Další výhodou je, že se jedná o takzvaný skrytý majetek, který neevidujete například v katastru nemovitostí. Zlato má absolutní likviditu – to znamená, že ho kdykoliv po světě prodáte v jakémkoliv okamžiku za jeho reálnou hodnotu,“ řekl Miroslav Zadák.

Lidé navíc mohou drahý kov koupit na splátky. „Víme, že pro řadu rodin není reálné koupit si zlatý slitek, proto jim nabízíme, aby si do něj peníze ukládali postupně. V praxi to vypadá tak, že sami pořídíme zlatý slitek a domácnost nám jej splácí. Cena slitku u nás není nijak navýšená. Doporučujeme investovat měsíčně minimálně 500 korun do ceny slitku, který si klient postupně koupí. Slitek následně klientovi předáme společně s vlastnickými právy. To je v Česku nepříliš obvyklý model, protože obvykle si firmy zlato ponechávají ve svém depozitu a klienti nemají přehled, co se s ním pak děje,“ doplnil Zadák. „Zlato nemá daň z přidané hodnoty, proto se o tuto daň neprodraží. Také ho může klient prodat kdykoliv i kdekoliv se mu zachce.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …