České Budějovice: Zanádražka vstupuje do dalších etap stavebních prací

20.05.2022 20:33 | Tisková zpráva

Stavební práce na dalších částech zanádražní komunikace začnou 20. května 2022. Konkrétně se jedná o realizaci akcí „Přeložka silnic II/156 a II/157 – 4. etapa a 5. etapa“. Tato stavba koncepčně navazuje na tři už realizované etapy. Hlavním účelem je umístit a stabilizovat přeložku silnice II/157 v návaznosti na plánovanou dopravní infrastrukturu celorepublikového významu. Prioritně stavba řeší napojení na dálnici D3, konkrétně na úsek Úsilné – Hodějovice.

České Budějovice: Zanádražka vstupuje do dalších etap stavebních prací
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Českých Budějovicích

Už zrealizovaná část 4. etapy prochází v úseku ulice U Lávky k okružní křižovatce Mladé směrem k ulici Novohradská. Poslední zbývající část 4. etapy společně s 5. etapou umožní dopravní napojení na dálnici D3.

„Jedná se o společnou investici Jihočeského kraje a statutárního města České Budějovice. Celkové náklady za realizaci stavební části, kterou financuje město, včetně nákladů na projektovou dokumentaci, technický dozor, koordinátora bezpečnosti práce a na výkup pozemků činí 20 935 000 korun včetně DPH,“ říká primátor Jiří Svoboda.

„Stavební část financovaná městem zahrnuje chodníky a smíšené stezky pro pěší a cyklisty, veřejné osvětlení a přípravu pro uložení nových telekomunikačních sítí. Součástí jsou i sadovnické úpravy, konkrétně vegetační úpravy podél nově vybudované komunikace,“ dodává náměstek primátora Petr Holický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…