České Budějovice: Zvon Budvar zahájil v rámci oslav svého výročí turistickou sezónu

27.05.2020 12:20

Nejmladší ze zvonů na budějovické Černé věži slaví 25 let. V roce 1995 jej nechal vyrobit a instalovat pivovar Budějovický Budvar při příležitosti stého výročí od svého založení. Zvon Budvar, který oznamuje každý den pravé poledne, je umístěn místo zvonu Poledník, který byl za první světové války rozřezán a zabaven pro válečné účely.

České Budějovice: Zvon Budvar zahájil v rámci oslav svého výročí turistickou sezónu
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

V rámci připomenutí tohoto výročí pozvala Římskokatolická farnost - Děkanství u sv. Mikuláše představitele města, Budějovického Budvaru a další hosty na slavnostní prohlídku Černé věže a setkání u zvonu Budvar. Diecézní biskup Mons. Vlastimil Kročil, výrobní a technický ředitel Budějovického Budvaru Adam Brož a primátor Jiří Svoboda popřáli ve svých projevech nejen zvonu, ale také celému městu a obyvatelům mnoho šťastných let bez válek a úspěšný start nové turistické sezóny.

Věžný Jan Vančura při prohlídce ochozu Černé věže upozornil zástupce města na nejnovější provedené rekonstrukční práce a ukázku původní omítky z 16. století. Pro veřejnost je Černá věž otevřena od úterý 26. května.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…