České Budějovice: Zvon Budvar zahájil v rámci oslav svého výročí turistickou sezónu

27.05.2020 12:20

Nejmladší ze zvonů na budějovické Černé věži slaví 25 let. V roce 1995 jej nechal vyrobit a instalovat pivovar Budějovický Budvar při příležitosti stého výročí od svého založení. Zvon Budvar, který oznamuje každý den pravé poledne, je umístěn místo zvonu Poledník, který byl za první světové války rozřezán a zabaven pro válečné účely.

České Budějovice: Zvon Budvar zahájil v rámci oslav svého výročí turistickou sezónu
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

V rámci připomenutí tohoto výročí pozvala Římskokatolická farnost - Děkanství u sv. Mikuláše představitele města, Budějovického Budvaru a další hosty na slavnostní prohlídku Černé věže a setkání u zvonu Budvar. Diecézní biskup Mons. Vlastimil Kročil, výrobní a technický ředitel Budějovického Budvaru Adam Brož a primátor Jiří Svoboda popřáli ve svých projevech nejen zvonu, ale také celému městu a obyvatelům mnoho šťastných let bez válek a úspěšný start nové turistické sezóny.

Věžný Jan Vančura při prohlídce ochozu Černé věže upozornil zástupce města na nejnovější provedené rekonstrukční práce a ukázku původní omítky z 16. století. Pro veřejnost je Černá věž otevřena od úterý 26. května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…