České Budějovice mají své první running sushi

01.08.2018 17:37

Už dva týdny mohou obyvatelé a návštěvníci Českých Budějovic zavítat do vůbec první restaurace typu running sushi v Českých Budějovicích.

České Budějovice mají své první running sushi
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Ta byla otevřena v českobudějovickém IGY, konkrétně v přízemí centra naproti kavárně COSTA COFFEE. Jedná se nejen o zcela nový typ občerstvení ve městě, ale také o zážitek, který podle odhadů vedení IGY Centra přiláká do jihočeské metropole více turistů zejména z Jihočeského kraje.

„Dosud jsme restauraci tohoto typu nemohli na jihu Čech navštěvovat. Přestože se zde sushi podává na pár místech, nikde není v konceptu ‚running‘. A protože je například v Praze a dalších větších městech velmi vyhledávané, odhadujeme, že sem přiláká i řadu turistů. Restaurace je navíc krásně viditelná z Pražské třídy, takže kolemjdoucí mohou vidět sushi na pásech už z ulice,“ uvedla marketingová manažerka IGY Centra, vlastněného skupinou CPI, Pavlína Jandová.

Running sushi je restaurace s dopravníkovým pásem na sushi. Na páse se objevují nejen různé druhy těchto rolek z rýže, ale také dary moře, polévky, saláty, různé druhy čerstvého i kompotovaného ovoce, dezerty nebo jogurt. Restaurace funguje na principu „all you can eat“ neboli „snězte, co můžete“ a její návštěva se hradí jednou paušální částkou za pokrmy, k níž se přičte útrata za nápoje.

„Running sushi je skvělé nejen pro milovníky asijských pokrmů, ale i pro ty, kteří sushi dosud neochutnali a mohou si z pásu vybrat své favority. V restauraci si navíc mohou dát i jiné jídlo z menu, které obsahuje mix thajské, vietnamské a čínské kuchyně. Protože je restaurace od svého otevření ale dost naplněna, doporučuji si místo dopředu zarezervovat,“ upřesnila Pavlína Jandová.

Restauraci v IGY Centru už také navštívil milovník dobrého jídla a majitel školy vaření Fine Food Academy Jan Krob. „Sushi bylo vynikající, ochota personálu bezmezná. Pokud se na páse dlouho neobjevil pokrm, který jsem si oblíbil, nebyl problém si jej u obsluhy přiobjednat. Všem vřele doporučuji návštěvu této restaurace,“ řekl Jan Krob.

Koncept running sushi se téměř před šedesáti lety zrodil v Japonsku, ale rozšířil se díky své popularitě do celého světa. Je oblíbený zejména proto, že za rozumnou cenu lze konzumovat velké množství jídla, užít si přitom rozmanitost asijské kuchyně a příjemně strávit čas buď s přáteli, nebo sami, protože pozorování chutného jídla je zábava sama o sobě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…