České Budějovice mají své první running sushi

01.08.2018 17:37

Už dva týdny mohou obyvatelé a návštěvníci Českých Budějovic zavítat do vůbec první restaurace typu running sushi v Českých Budějovicích.

České Budějovice mají své první running sushi
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Ta byla otevřena v českobudějovickém IGY, konkrétně v přízemí centra naproti kavárně COSTA COFFEE. Jedná se nejen o zcela nový typ občerstvení ve městě, ale také o zážitek, který podle odhadů vedení IGY Centra přiláká do jihočeské metropole více turistů zejména z Jihočeského kraje.

„Dosud jsme restauraci tohoto typu nemohli na jihu Čech navštěvovat. Přestože se zde sushi podává na pár místech, nikde není v konceptu ‚running‘. A protože je například v Praze a dalších větších městech velmi vyhledávané, odhadujeme, že sem přiláká i řadu turistů. Restaurace je navíc krásně viditelná z Pražské třídy, takže kolemjdoucí mohou vidět sushi na pásech už z ulice,“ uvedla marketingová manažerka IGY Centra, vlastněného skupinou CPI, Pavlína Jandová.

Running sushi je restaurace s dopravníkovým pásem na sushi. Na páse se objevují nejen různé druhy těchto rolek z rýže, ale také dary moře, polévky, saláty, různé druhy čerstvého i kompotovaného ovoce, dezerty nebo jogurt. Restaurace funguje na principu „all you can eat“ neboli „snězte, co můžete“ a její návštěva se hradí jednou paušální částkou za pokrmy, k níž se přičte útrata za nápoje.

„Running sushi je skvělé nejen pro milovníky asijských pokrmů, ale i pro ty, kteří sushi dosud neochutnali a mohou si z pásu vybrat své favority. V restauraci si navíc mohou dát i jiné jídlo z menu, které obsahuje mix thajské, vietnamské a čínské kuchyně. Protože je restaurace od svého otevření ale dost naplněna, doporučuji si místo dopředu zarezervovat,“ upřesnila Pavlína Jandová.

Restauraci v IGY Centru už také navštívil milovník dobrého jídla a majitel školy vaření Fine Food Academy Jan Krob. „Sushi bylo vynikající, ochota personálu bezmezná. Pokud se na páse dlouho neobjevil pokrm, který jsem si oblíbil, nebyl problém si jej u obsluhy přiobjednat. Všem vřele doporučuji návštěvu této restaurace,“ řekl Jan Krob.

Koncept running sushi se téměř před šedesáti lety zrodil v Japonsku, ale rozšířil se díky své popularitě do celého světa. Je oblíbený zejména proto, že za rozumnou cenu lze konzumovat velké množství jídla, užít si přitom rozmanitost asijské kuchyně a příjemně strávit čas buď s přáteli, nebo sami, protože pozorování chutného jídla je zábava sama o sobě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…