České Budějovice zažijí svátek hudby i gastronomie

13.06.2021 8:38

Francouzská aliance v Českých Budějovicích ve spolupráci s partnerským městem Lorient a za finanční podpory města připravuje už několik let projekty, které se snaží přiblížit místním občanům francouzskou kulturu, tradici i životní styl. Jedním z nich je Svátek hudby.

České Budějovice zažijí svátek hudby i gastronomie
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Myšlenka oslavy hudby v celé její rozmanitosti vznikla v roce 1982 v Paříži. Od té doby se stala tradicí a vždy v červnu koncertují v různých zemích světa ve veřejných prostorách profesionální i amatérští hudebníci. V našem městě letos uslyšíme hudbu od pátku 18. června do pondělí 21. června, a to hned na několika místech, například na náměstích Přemysla Otakara II. a Piaristickém, na Sokolském ostrově a u KD Slavie. A k tomu bude ještě v sobotu 19. června na náměstí Přemysla Otakara II. uspořádán trh a francouzskými dobrotami, takže si lidé užijí nejen poslechu, ale možná i gurmánského zážitku,“ říká primátor Jiří Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.