Český Krumlov: Městský úřad oblékl nový kabát

11.09.2019 16:47

Po roce stavebních prací bylo definitivně odmontováno poslední lešení z budovy Městského úřadu v Českém Krumlově. Čtyřicet let stará budova prošla kompletním zateplením a výměnou oken, čímž se sníží spotřeba energií a město ušetří náklady na její provoz. Investice za necelých 35 milionů korun je jednou z největších pro letošní rok, necelou třetinu částky pokryje dotace Evropské unie.

Český Krumlov: Městský úřad oblékl nový kabát
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

Snížení energetické náročnosti provozu bylo hlavním důvodem a impulsem pro kompletní zateplení budovy Městského úřadu v Českém Krumlově. V rámci stavebních prací se zateplily fasáda, základové zdivo a střechy, vyměnily se okenní a dveřní výplně. „Také se nově obložily sokly, provedly nové rozvody hromosvodů, nový záchytný systém na střeše a byla vyměněna garážová vrata," vyjmenovává stavební práce tajemník městského úřadu Radim Rouče.

Stavební práce prováděla firma ACG Real s.r.o. dle projektové dokumentace krumlovského SP Studia s.r.o. Náklady na zateplení úřadu dosáhly necelých 35 milionů korun, deset milionů tvoří dotace z Evropské unie.

S úpravami se postupně počítá i uvnitř úřadu. Jako první prošla přestavbou hlavní zasedací místnost, kde se konají jednání zastupitelstva, a další úpravy interiéru se chystají. „Rádi bychom v příštím roce přestavěli vestibul, který je dispozičně nevyhovující, součástí bude i vybudování recepce, která tu chybí. Informační stánek bude sloužit klientům, kteří zde naleznou radu, kde a jak vyřídit své záležitosti," nastiňuje plány Radim Rouče. Kompletní přestavbu čeká i prostor v přízemí, kde sídlí oddělení dopravních agend, která patří k nejvytíženějším provozům úřadu.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…