Český Těšín: Barevná pískoviště lákají ke hraní a jsou odolnější

15.03.2018 16:06

Z nových pískovišť se mohou těšit českotěšínské děti.

Český Těšín: Barevná pískoviště lákají ke hraní a jsou odolnější
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Loni město rekonstruovalo tři původní betonové pískoviště do moderní barevné podoby v ulici Hornická a v parčíku Na Rozvoji. Ještě dříve proběhla proměna na sídlišti U Mlékárny a v parku Adama Sikory, kde vznikla oplocená herní hřiště. Nyní se ze dvou nových pískovišť mohou těšit děti ze sídliště Svibice.

„V zimě jsme osadili zcela nové pískoviště v ulici Okružní a včera v ulici Kysucká. Na Okružní chybělo pískoviště zcela a na ulici Kysucká je stávající pískoviště příliš malé a nedostačující. Jedná se o moderní zařízení z HDPE plastů odolných vůči působení atmosférických vlivů. Není u něj nutná údržba a má mnohem delší životnost než betonový typ s dřevěnou deskou. Pořízení jednoho nového pískoviště vyjde na zhruba 60 tisíc korun,“ uvedla referentka Lada Večeřová s tím, že během dvou týdnů budou obě pískoviště naplněna pískem.

Úředníci kontrolují pískoviště 2x do roka, od loňského roku je kontrolují strážníci preventisté, kteří mají nově k dispozici detektor kovů.

V průběhu roku město vždy doplňuje písek v zařízeních, kde to je třeba. Opravují se a natírají dřevěné latě. Zařízení pro děti, kde si občané stěžovali na pejskaře, byly doplněny o cedule se zákazem vstupu psů do prostoru hřiště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…