Český Těšín: Barevná pískoviště lákají ke hraní a jsou odolnější

15.03.2018 16:06

Z nových pískovišť se mohou těšit českotěšínské děti.

Český Těšín: Barevná pískoviště lákají ke hraní a jsou odolnější
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Loni město rekonstruovalo tři původní betonové pískoviště do moderní barevné podoby v ulici Hornická a v parčíku Na Rozvoji. Ještě dříve proběhla proměna na sídlišti U Mlékárny a v parku Adama Sikory, kde vznikla oplocená herní hřiště. Nyní se ze dvou nových pískovišť mohou těšit děti ze sídliště Svibice.

„V zimě jsme osadili zcela nové pískoviště v ulici Okružní a včera v ulici Kysucká. Na Okružní chybělo pískoviště zcela a na ulici Kysucká je stávající pískoviště příliš malé a nedostačující. Jedná se o moderní zařízení z HDPE plastů odolných vůči působení atmosférických vlivů. Není u něj nutná údržba a má mnohem delší životnost než betonový typ s dřevěnou deskou. Pořízení jednoho nového pískoviště vyjde na zhruba 60 tisíc korun,“ uvedla referentka Lada Večeřová s tím, že během dvou týdnů budou obě pískoviště naplněna pískem.

Úředníci kontrolují pískoviště 2x do roka, od loňského roku je kontrolují strážníci preventisté, kteří mají nově k dispozici detektor kovů.

V průběhu roku město vždy doplňuje písek v zařízeních, kde to je třeba. Opravují se a natírají dřevěné latě. Zařízení pro děti, kde si občané stěžovali na pejskaře, byly doplněny o cedule se zákazem vstupu psů do prostoru hřiště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…