Český Těšín: DDM získal větší budovu, mění se na Středisko volného času Amos

16.09.2018 19:06

V pátek proběhlo oficiální předání Domu dětí a mládeže Český Těšín nové budovy se zahradou a vlastní tělocvičnou v ulici Frýdecké.

Český Těšín: DDM získal větší budovu,  mění se na Středisko volného času Amos
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Je to vlastně dárek k nadcházejícímu 70. jubileu organizace, která za dobu svého trvání vzdělávala několik pokolení dětí. „Areál v hodnotě 36 milionů korun město získalo bezúplatným převodem od Moravskoslezského kraje a budova tak může dále sloužit ke vzdělávání dětí a mládeže,“ zdůraznil náměstek hejtmana pro školství a sport Stanislav Folwarczny.

„Organizace bude moci fungovat v daleko lepších a větších prostorách, navíc s vlastní tělocvičnou. Doposud musela mít své aktivity ve třech budovách a v rámci sportovních kroužků s dětmi pracovat v tělocvičnách různých škol,“ řekl starosta Českého Těšína Vít Slováček. Protože Dům dětí a mládeže pracuje už i s dospělými, přemění se od 1. října na Středisko volného času Amos.

„Je to v porevoluční době již pátá adresa, ale díky novému areálu můžeme vše postupně sloučit do jedné budovy a přijmout také větší množství dětí než doposud,“ uvedla ředitelka organizace, která v příštím roce oslaví 70 let svého trvání, Eva Juricová. Českotěšínské DDM nabízí 60 kroužků, do nichž dochází 800 dětí.

Aktuálně se všechny aktivity stěhují na Frýdeckou ulici. Chodby a učebna jsou v budově čerstvě vymalovány, rekonstrukcí prošly i instalace. Zcela nová je například kuchyňka, kde se dětí učí vařit.

Budova byla vystavěna jako škola pro ženská povolání, po válce zde sídlila vyšší a střední zdravotní škola, nakonec střední škola obchodně – podnikatelská. Po jejím sloučení se střední zemědělskou školou a vzniku Albrechtovy střední školy již budovu nepotřebovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

19:06 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného javoru v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…