Český Těšín: Gymnazisté se zdokonalí v informačních technologiích

15.09.2020 19:31

Novou specializovanou multimediální učebnu mají k dispozici žáci českotěšínského Gymnázia Josefa Božka. Moderní učebna bude sloužit výuce grafiky, dalších odborných předmětů, ale také kroužku robotiky. Nová učebna včetně vybavení vyšla na 5 milionů korun.

Český Těšín: Gymnazisté se zdokonalí v informačních technologiích
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Původní učebna výpočetní techniky už rozhodně nevyhovovala moderním trendům ve výuce. Aby byla zajištěna kvalitní výuka a dařilo se podchytit talentované žáky a motivovat je k dalšími intenzivnímu rozvoji, byla modernizace výuky nezbytná. Škole se podařilo na učebnu získat prostředky z Evropské unie, z vlastních zdrojů na projekt přispěla půl milionu korun. Nyní mají pedagogové i gymnazisté k dispozici tři špičkové 3D tiskárny s 3D scannery, 19 nových počítačů, velkoplošný tablet a další potřebné vybavení včetně softwarových licencí,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství Stanislav Folwarczny.

Díky nové multimediální učebně bude gymnázium moci nadále spolupracovat s dalšími vzdělávacími institucemi, například katedrou kybernetiky a biomedicínského inženýrství. Moderní vybavení učebny umožní používat výukový software pro výuku přírodních věd. Výuka bude v těchto předmětech probíhat se zařazováním anglického, německého a francouzského jazyka.

„Nová učebna také umožňuje distanční výuku pomocí konferenčního systému Cisco Webex. Ten obsahuje kamerový a zvukový systém a interaktivní tabuli. Žákům by tak při případné distanční výuce stačilo pouze připojení k internetu,“ řekl ředitel Gymnázia Josefa Božka Tomáš Hudec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…