Český Těšín: K MP nastoupí jedna žena a tři muži

23.03.2015 15:09

K Městské policii Český Těšín nastoupí tři muži a jedna žena. O čtyři volná místa strážníků projevila zájem třicítka lidí. Fyzických testů, který byly prvním prosévacím sítem, se nakonec zúčastnilo 21 z nich. Byly mezi nimi čtyři ženy.

Český Těšín: K MP nastoupí jedna žena a tři muži
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Ženy mne příjemně překvapily. Ve fyzických testech uspěly výborně, také v pohovorech si vedly dobře. Celkově byla úroveň zájemců vysoká,“ hodnotí ředitel městské policie Petr Chroboczek.

Zájemce ve věku od 21 do 54 let napřed čekaly testy fyzické zdatnosti. Běh na 1.500 metrů, kliky do vyčerpání, sedy-lehy, člunkový běh a celomotorické cvičení. Poté ty, kteří prošli prvním sítem, čekaly ještě testy obecných a právních znalostí a pohovor s psychologem. „Nakonec jsme vybrali tři muže a jednu ženu, všichni jsou ve věku 21 až 38 let. Další nám zůstali v zásobníku,“ dodává Chroboczek.

Posilu čeká tříměsíční školení, takže nové členy městské policie lidé potkají v ulicích již od začátku prázdnin. Noví strážníci budou mít na starosti především kontrolu dodržování městských vyhlášek. Celkem pak bude u Městské policie Český Těšín zaměstnáno 26 strážníků.

„Věřím, že díky novým strážníkům, kteří mají  být nasazeni především v místech vyhodnocených jako nejvíce rizikové, se podaří snížit drobnou kriminalitu a nepořádek, které občany nejvíce obtěžují,“ vysvětluje nová místostarostka (Nestraníci) Gabriela Hřebačková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tesin.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

22:09 Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z…