Český Těšín: Kulinární stezka po stopách těšínské tramvaje

10.06.2023 7:04 | Tisková zpráva

Starosta města Český Těšín, pan Karel Kula, a starostka města Cieszyn, paní Gabriela Staszkiewicz, srdečně zvou podnikatele ze všech stravovacích zařízení s provozovnou v Českém Těšíně či Cieszynie k účasti na vytvoření "Kulinární stezky po stopách těšínské tramvaje".

Český Těšín: Kulinární stezka po stopách těšínské tramvaje
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Historická trasa těšínské tramvaje vedla od nádraží v dnešním Českém Těšíně ke křižovatce ulic Wyższa Brama a Bielska v Cieszynie, její existenci má připomínat právě projekt "Po stopách těšínské tramvaje – rozvoj přeshraniční turistiky". "Kulinární stezka po stopách těšínské tramvaje" má teprve vzniknout. Bude vytvořena společně s podnikateli, kteří se rozhodnou připomenout těšínskou tramvaj netradičním způsobem v denní nabídce svých provozoven.

Může se jednat o celé menu, vybrané pokrmy nebo například dezerty, dorty, saláty či nápoje. Kreativitě se meze nekladou. Vybrané provozovny s pokrmy či jinými nápady odkazujícími na těšínskou tramvaj nebo tramvajovou trasu, vytvoří přeshraniční "Kulinářskou stezku po stopách těšínské tramvaje“.

Partneři, jejichž gastronomické nápady splní veškeré požadavky projektu, obdrží certifikát o příslušnosti ke "Kulinární stezce po stopách těšínské tramvaje". Stezka a partneři budou propagováni na letácích distribuovaných v Přeshraničním turistickém informačním centru a dalších IT bodech na území Českého Těšína a Cieszyna, dále pak na sociálních sítích a webových stránkách obou měst a projektu "Po stopách těšínské tramvaje – rozvoj přeshraniční turistiky". V periodicích obou městských úřadů budou zveřejňovány články o tramvajových pokrmech a partnerech stezky.

Podrobné informace poskytne: Renata Karpińska (PL), tel: turystyka@um.cieszyn.pl, nebo Alice Loseová (CZ) tel.: +420 553 035 302, e-mail: loseova@tesin.cz.

Vaše návrhy prosím zasílejte společně s přihláškami na adresu: turystyka@um.cieszyn.pl do 30. června 2023.

Potřebné formuláře:
Pravidla propagační kampaně, přihlášku a formulář Informační doložky najdete ZDE

Propagační akce se uskuteční v rámci projektu "Po stopách těšínské tramvaje – rozvoj přeshraniční turistiky", spolufinancovaného Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Programu Interreg V-A Česká republika – Polsko.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Poděkování dobrovolníkům - sobotní Slovácký festival chutí a vůní

22:41 Uherské Hradiště: Poděkování dobrovolníkům - sobotní Slovácký festival chutí a vůní

Chceme srdečně poděkovat všem dobrovolníkům, kteří nám minulou neděli pomohli pytlovat písek a stavě…