Český Těšín: Město žádá poštu o změnu systému v odbavování zákazníků

04.09.2017 17:32

Vedení Českého Těšína vstoupilo již podruhé do jednání s Českou poštou, aby změnila systém odbavování klientů v budově zdejší hlavní pobočky. Lidé zde stojí v dlouhých frontách bez možnosti si během čekání sednout.

Český Těšín: Město žádá poštu o změnu systému v odbavování zákazníků
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Jde o velmi vytíženou pobočku a občané jsou zde nuceni zbytečně stát, když čekají až na ně přijde řada. Chceme, aby vedení státního podniku instalovalo systém vyvolávání klientů podle čísel a typu vyřizované záležitosti, obdobně jako je to na jiných pobočkách. Tento systém mají například již několik let v sousedním Třinci, kde není pošta tak vytížená. Změnu by uvítali zvláště starší občané, kteří by si mohli během čekání sednout,“ vysvětlil ve své žádosti zastupitel Tomasz Pustówka (Nestraníci).

Připomněl, že se již v minulosti podařilo iniciovat změnu v odbavování balíků, kdy mnoho polských obchodních společnosti začalo podnikat prostřednictvím internetového prodeje na českém trhu. Česká pošta změnila po urgenci radnice systém odbavování hromadných balíků a odebírá je u služebního vchodu u parkoviště.

Přepážky nejsou specializované

„Skutečně, řešení přijaté ve zdejší pobočce je s ohledem na množství klientů a počet i rozsah vyřizovaných záležitostí dávno přežité. Neodkladně jsme jednali s vedoucí naší pobočky a podle ujištění se na příští rok připravuje v etapách rekonstrukce budovy z roku 1931, kde by na takové změny mělo být pamatováno,“ řekla místostarostka Gabriela Hřebačková (Nestraníci). Dodala, že zdejší přepážky nejsou specializované a problémem je především delší doba potřebná pro ověřování dokumentů a vydávání výpisů z různých rejstříků prostřednictvím CZECH pointu.

Hřebačková připomněla, že město také loni jednalo s Českou poštou ve věci zachování pobočky v Mostech u Českého Těšína, které by se firma ráda zbavila. „Znepokojující je snaha státního podniku tak razantně omezit počet malých poboček, stejně jako občany udivuje likvidace poštovních schránek. Pošta musí jednat v zájmu občanů, zvláště když je na ní přispíváno ze státního rozpočtu,“ doplnila politička s tím, že se město bude bránit případně snaze menší pobočky likvidovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…