Český Těšín: Obměna odpadkových košů

25.09.2018 11:30

Také odpadkové koše přispívají k celkovému vzhledu veřejných prostranství. Město Český Těšín letos začalo s jejich obměnou na nerezové nebo betonové.

Český Těšín: Obměna odpadkových košů
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Celkem 37 ks nerezových nádob na odpady o objemu 50 litrů nahradilo během léta původní koše především ve středu města. Koše vyrábí českotěšínská firma a jsou vybaveny emotikony, které mají podpořit vhazování odpadků do nádoby, nikoliv na zem.

U těchto nových košů jsme se však setkali s nešvarem, že občané – kuřáci, využívají víko koše jako popelník, na kterém nechávají cigaretové nedopalky, čímž vzniká nepořádek kolem nádob.

Nové nádoby jsou již rozmístěny

Dále městský úřad pořídil 25 kusů betonových šestihranných košů – s povrchem z kamínků o objemu 71 litrů, kterými budeme také postupně nahrazovat a doplňovat mobiliář. Nové nádoby jsou již rozmístěny a chodci si jich mohli všimnout např. na ul. Ostravská, Hornická, v parčíku v ulici Komenského, kde probíhá další etapa oprav chodníků, nebo na autobusovém stanovišti.

„Chceme osazovat koše jednotného či obdobného typu, kvalitního designu především do centra města, na sídliště a na významná veřejná prostranství.V příštím roce plánujeme další pořizování obou typů košů,“ uvedla místostarostka Gabriela Hřebačková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

22:09 Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

Po obnově oblíbeného parku Hrádek se dostane péče i tomu zámeckému. Aktuálně jsou dokončeny přípravn…