Český Těšín: Okamžitý úklid znemožňuje setrvávající sněžení

09.01.2019 16:02

Sněhová kalamita dává zabrat všem, kteří mají na starosti zimní údržbu. Nasmlouvané firmy mají v terénu všechny pracovníky.

Český Těšín: Okamžitý úklid znemožňuje setrvávající sněžení
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

V Českém Těšíně se denně stará o ruční čistění chodníků, zastávek, parkovacích míst pro invalidy, přechodů pro chodce celkem 15 lidí s hrably a tři obslužná vozidla.

Dále chodníky uklízejí dva stroje, která mají vepředu radlici a současně s odhrnutím sněhu posypávají upravený povrch solí nebo inertním posypem. O sjízdnost cest se stará nepřetržitě obsluha pěti traktorů a dvou velkých posypových aut.

Chodníky jsou soleny hlavně ve středu města a na sídlištích, taktéž se takto upravují přemostění, přechody pro chodce, zastávky a výpadovky. Inertní materiál se používá hlavně v parcích, na nábřeží a v okrajových částech. Je třeba podotknout, že sůl přestává působit při mínus deseti stupních.

Úklid probíhá průběžně, avšak setrvávající sněžení znemožňuje okamžitý úklid na rozsáhlém území města. Žádáme vás o pochopení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…