Český Těšín: Strážníci oslovili cyklisty bez přileb a kontrolovali vybavení

24.08.2015 13:52

Na kontrolu povinného vybavení kola a odcizené bicykly se během neděle zaměřili českotěšínští strážníci. Oslovili téměř dvě stovky cyklistů, ve spolupráci s Policii ČR také prověřovali vybraná kola, zda nejsou v databázi odcizených (žádné kradené nebylo).

Český Těšín: Strážníci oslovili cyklisty bez přileb a kontrolovali vybavení
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Cyklistům chyběly hlavně odrazky, většina dětí sice helmu měla, ale většinou příliš volně nasazenou. Cyklisty však nečekala žádná pokuta – jen poučení o bezpečné jízdě a dárek v podobě cyklomapy Beskyd a reflexní pásky. Všichni občané, a byli mezi nimi i cykloturisté, kteří přijeli z daleka a měli už našlapáno i více než 50 kilometrů, byli akci nadšení. Město Český Těšín se zapojilo do projektu na podporu zvýšení bezpečnosti cyklistů „Na kole jen s přilbou“ již v roce 2013.

„Protože na území města v poslední době přibyly cyklostezky a také viditelně roste zájem o cyklistiku ze strany občanů, chceme je přesvědčit, že používání ochranných přileb má smysl a to nejen u cyklistů do 18 let, kde to je povinné,“ vysvětlil strážník-preventista Petr Glaic.

Město vybudovalo cyklotrasu v parku Adama Sikory a dále po celém nábřeží až k parku Masarykovy sady, kde navazuje na dřívější cyklotrasy a na kterémkoliv z hraničních mostů nebo Sportovní lávce lze navázat na trasy na polské straně hranice. To jsou místa, kde je vidět nejčastěji na kolech rodiny s dětmi, ale také bruslaře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…