Český Těšín: Strážníci vyrazí kontrolovat dětská pískoviště

19.03.2018 17:33

Českotěšínští strážníci projdou na jaře veřejná pískoviště, aby je před sezonou prověřili. Pomůže jim detektor kovů a začnou od zahrad mateřinek.

Český Těšín: Strážníci vyrazí kontrolovat dětská pískoviště
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„První kontrolu máme naplánovanou na 24. března, kdy zkontrolujeme zahrady mateřinek na Svibici: v Čáslavské, Okružní a ulici Pod Zvonek. Další den to bude areály v Ostravské, Hornické a Hrabinské ulici. Projdeme celé zahrady, zda zde někdo neodhodil nebezpečný odpad, především budeme hledat ostré věci, o které se dítě může zranit,“ uvedl preventista MP Český Těšín Petr Glaic.

V současné době je na území města 37 veřejných pískovišť. Vloni město rekonstruovalo tři původní betonové herní prvky do moderní barevné podoby v ulici Hornická a v parčíku Na Rozvoji. Ještě dříve proběhla proměna na sídlišti U Mlékárny a v parku Sikory, kde vznikly oplocená herní hřiště. Nyní se ze dvou nových pískovišť mohou těšit děti ze sídliště Svibice.

Jedno nové pískoviště vyjde na zhruba 60 tisíc

„V zimě jsme osadili zcela nové pískoviště v ulici Okružní a včera v ulici Kysucká v místech, kde dříve žádná tato atrakce nebyla. Jedná se o moderní zařízení z HDPE plastů odolných na působení atmosférických vlivů. Není u něj nutná údržba a má mnohem delší životnost než betonový typ s dřevěnou deskou. Pořízení jednoho nového pískoviště vyjde na zhruba 60 tisíc korun,“ uvedla referentka Lada Večeřová s tím, že během obě budou naplněna pískem při příznivém počasí.

Úředníci kontrolují pískoviště 2x do roka, od loňského roku je kontrolují strážníci preventisté, kteří mají nově k dispozici detektor kovů.

V průběhu roku město vždy doplňuje písek v zařízeních, kde to je třeba. Opravují se a natírají se dřevěné latě. Zařízení pro děti, kde si občané stěžovali na pejskaře, byly doplněny o cedule se zákazem vstupu psů do prostoru hřiště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…