Český Těšín: Z důvodu zvýšení čistoty plošně myjeme všechny koše

19.07.2019 21:10

Momentálně probíhá mytí a dezinfekce odpadkových košů na náměstí. Od příštího týdne budeme umývat koše postupně v dalších částech města. Je to poprvé, co takto plošně myjeme všechny koše z důvodu zvýšení čistoty. Neukládá to zákon, jde o komfort občanů.

Český Těšín: Z důvodu zvýšení čistoty plošně myjeme všechny koše
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Jen připomenu, že květnu proběhlo čištění všech kontejnerů na směsný a také separovaný komunální odpad, toto se bude opakovat na podzim. Vymývání popelnic a odpadkových košů není v ČR zcela běžné. Město Český Těšín tuto nadstandardní službu u kontejnerů zavedlo poprvé již v roce 2011, od roku 2017 se provádí dvakrát ročně.

Loni v létě jsme započali proces obměny odpadkových košů na nerezové nebo betonové. Pořídilo jsme celkem 40 kusů nerezových a 25 kusů betonových košů. Letos na jaře bylo vyměněno nebo doplněno 18 bytelných košů, nákup dalších 18 proběhne v nejbližší době a budou rozmístěny do konce léta. Betonové košů dáváme hlavně do míst, kde se setkáváme s vandalismem. Například do lesoparku Hrabina, kde byly také doplněny nové lavičky. „Chceme osazovat koše jednotného či obdobného typu, kvalitního designu především do centra města, na sídliště a na významná veřejná prostranství. Postupně nahrazují staré typy nádob z plastu,“ uvedla starostka Gabriela Hřebačková.

Na území města je rozmístěno celkem 445 kusů odpadkových košů a další koše doplňujeme podle žádostí občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…