Český Těšín: Začala stavba haly ve Svojsíkově aleji

20.10.2018 6:31

Firma Metrostav si převzala staveniště a zahájila zemní práce pod základy sportovní haly ve Svojsíkově aleji. Zařízení by mělo začít sloužit sportovcům v roce 2020, kdy město oslaví sto let od svého vzniku. Investici bude hradit ze svého rozpočtu.

Český Těšín: Začala stavba haly ve Svojsíkově aleji
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Projekt víceúčelové haly zahrnuje variabilní hrací plochu, tribunu pro 250 diváků, šatny pro družstva a rozhodčí, sociální zázemí a další. Projekt počítá s klubovnou, dvoupodlažním vzdělávacím a sportovním centrem a úpravou zeleně v okolí. Hala bude mít 1768 m2zastavěné plochy. Stavba neovlivní kaštanovou alej lemující komunikaci, na čas stavby byly stromy zajištěny před poškozením prkny.

Investice byla vysoutěžena za 98 milionů korun. Jednalo o nejnižší cenovou nabídku.

Původně se měla částka pohybovat kolem 50 milionů korun, to byl odhad před naceněním. Projekt se prodražil po geologickém průzkumu lokality a dalších úpravách v projektu. V poslední době také došlo k zásadnímu zdražení stavebních prací a materiálů a na trhu nejsou volné stavební kapacity.

Město bude halu financovat z vlastních zdrojů. Podle vedení Českého Těšína je na splnění snu mnoha sportovních oddílů ideální doba, městu se ekonomicky daří. Zastupitelé ještě v prosinci 2017 vyčlenili v rozpočtu na letošní rok pro tento účel částku 30 milionů korun, zbytek částky náklady bude město proplácet v dalších dvou létech.

Sportovci čekají na halu již mnoho let, všechny českotěšínské týmy kolektivních sportů mimo hokej jezdí na větší turnaje do blízkého i vzdáleného okolí. Sportovní halu mají ve Stonavě, Smilovicích, Horní Suché a ve větších městech je to samozřejmost.

Tělocvičny při školách jsou maximálně vytíženy a prostor pro další rozvoj sportovních aktivit hlavně v zimním období je omezen. Dočasná odstávka tělocvičny v Masarykových sadech vedla ke složitému přesouvání dětí i tenisového oddílu do jiných zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …