Český Těšín: Začínají dopravní omezení kvůli rekonstrukci

23.02.2018 10:01

V Českém Těšíně začala druhá etapa náročné rekonstrukce kanalizace pod ulici Jablunkovská. Investorem jsou Severomoravské vodovody a kanalizace.

Český Těšín: Začínají dopravní omezení kvůli rekonstrukci
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Současně bude kraj opravovat dvě významné výpadovky a mosty na nich. Řidiči se tak musí připravit na dopravní omezení.

Výměna kanalizace je nutná

Stávající kanalizační stoka pochází z poloviny padesátých let minulého století. Tomu odpovídá špatný technický stav potrubí a související infrastruktury. Stavbu je nutné koordinovat a realizovat v předstihu s projektem „Rekonstrukce silnice II/468 Český Těšín“. Půjde o rekonstrukci 1250 metrů kanalizace, z níž 419 metrů proběhne otevřeným výkopem a 843 metrů bezvýkopovou technologií, a související infrastruktury (například 24 revizních šachet). Přepojeno bude také téměř 130 kanalizačních přípojek a uličních vpustí,“ uvedl mluvčí SmVaK Ostrava Marek Síbrt.

Krajská investice do výpadovek

V letošním roce čeká Českotěšínské také náročná celková rekonstrukce krajských silnic Karvinská a Jablunkovská, včetně všech mostů na těchto komunikacích.

Řidiče i chodce neminou značná dopravní omezení, která svým rozsahem překonají ty z uplynulého roku. Jednali jsme s investory, aby tyto opravy na sebe ideálně navazovaly a občané a motoristé byli dopravními omezeními co nejméně obtěžování. Pozitivním výsledkem bude zcela nový povrch obou zmíněných výpadovek z centra města a zlepšení stavu mostů,“ uvedl vedoucí oddělení dopravy Městského úřadu v Českém Těšíně Tomáš Hloušek.

Už nyní je na Jablunkovské ulici zúžení a až se stavaři přesunou k bývalému areálu ČSAD a Tescu, bude nezbytné dopravní situaci vyřešit pomocí světelného signalizačního zařízení.

Náročnější situace nastane v měsíci dubnu, kdy kraj zahájí plánovanou rekonstrukci dvou mostů: na ulici Jablunkovské u křižovatky s ulicí Pod Zvonek a na ulici Karvinské u křižovatky s ulicí Hřbitovní. Na Jablunkovské se předpokládá provoz střídavě v jednom jízdním pruhu řízený semaforem a průjezd křižovatkou ulic Jablunkovské a Pod Zvonek bude ztížený.

V této souvislosti očekáváme rovněž zpoždění spojů autobusových linek, jak příměstských, tak MHD. Rekonstrukce druhého mostu bude prováděna za úplné uzavírky části ulice Karvinské, přičemž situace bude řešena podobně jako v loňském roce za využití objízdné trasy po ulici Slezská a s přesunutím autobusové zastávky „Na Brandýse“, “ doplnil Tomáš Hloušek.

Maxikřižovatka se opět uzavře

V průběhu roku si řidiči rovněž zopakují průjezd autobusovým stanovištěm a řadu dalších dopravních omezení, která zažili v loňském roce. Dojde k opětovnému uzavření velké křižovatky ulic Jablunkovská, Ostravská, Viaduktová a Karvinská. „Vyvíjíme maximální úsilí, aby se v tomto případě jednalo o letní prázdninové měsíce. Bohužel, letos musí být provoz pod mostem na ulici Viaduktová uzavřen v obou směrech. Stejně jako při minulých omezeních bude přechodně zastaven provoz vozidel přes most Družby. Komplikované bude i uzavření ulice Nádražní mezi viaduktem a podchodem Demelloch. Věříme, že i díky ohleduplnosti, schovívavosti a respektování jednotlivých omezení ze strany všech účastníků silničního provozu se nám to podaří stejně jako v loňském roce nebo při modernizaci koridoru,“ doplnil Hloušek.

MHD pojede jinak

Opět bude značně omezen provoz linek MHD a po určité období budou všechny linky ukončit na autobusovém stanovišti. „Chtěli bychom veřejnost ujistit, že již několik měsíců pracujeme na variantních řešeních jednotlivých dopravních omezení a činíme maximum pro to, aby jejich dopady byly co nejmenší,“ ujišťuje Hloušek.

Stavební práce potrvají v závislosti na klimatických podmínkách několika měsíců.

Konkrétní termíny etap jednotlivých prací budeme postupně zveřejňovat na webových stránkách města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…